Verhuizing repetitie ruimte

 Het huidige van Restaurant Stilo waar wij gedurende ruim 23 jaar te gast gaat gesloopt worden en dus moeten wij verhuizen.....

Lees verder
Klinkerfestival STOPT

 Jammer maar helaas was het 25 jarig jubileum

  van ons KLINKERFESTIVAL in 2016 de laatste editie.

  De reden had alles te maken dat het geld op was.

  De eerste 10 jaren hebben wij met heel veel enthousiasme dit

  Festival op de kaart gezet met eigen middelen.

  Van editie 11 tot 22 hebben wij subsidie van de

  Gemeente Zwolle mogen ontvangen dat wel een

  aflopend karakter had.

  Editie 23, 24 en 25 hebben wij weer alles op eigen

  kracht moeten doen omdat de subsidie 0,0 werd.

  Wij hebben met spijt MOETEN besluiten om

  definitief te stoppen........

 

 

Lees verder
Braziliaans Bloas Concours

 Zondag 31 januari 2016 met een door ziekte kleinere bezetting toch nog  EERSTE  PRIJS weten te veroveren .

 Top gedaan en dat zelfs met de 2e dirigent.  Rob Bedankt

Lees verder
Uit de oude doos 15 jaar Klinkers

 

 

  De Stroatklinkers  in 2004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Stroatklinkers vieren hun 15 jarig jubileum.

Het dweil / straat / evenementen orkest de   Zwolse Stroatklinkers hebben hun 15 jarig bestaanuitbundig gevierd in het Duitse Boppard am Rhein. Het was een prachtig najaarsweekend en is door het mooie weer en de plaatselijke wijnfeesten een ideale combinatie geweest. Op straat spelen werd door het massaal aanwezige internationale publiek erg gewaardeerd. De Stroatklinkers zijn op 1 april 1989 opgericht en kwamen na een jaar al in aanraking met de rechter, er bleek een soortgelijk orkest in Heino te bestaan met dezelfde naam. Zij eisten na een jaar dat de Zwolse club maar een andere naam moesten verzinnen. De Zwolse club had via zijn secretaris John van Dinther deze naam uit Brabantse gehaald en alleen de “o” en de “a” omgedraaid vanwege het andere dialect in Zwolle.

De uitspraak van de rechter was verassend eenvoudig, Voeg allebei de plaatsnaam toe aan de Stroatklinkers en het probleem is opgelost. Overigens is de club uit Heino maar een kort leven beschoren geweest terwijl de Zwolse club nu dus haar 15 jarig bestaan viert. De stroatklinkers hebben de afgelopen 15 jaar heel leuke en verre reizen gemaakt o.a. naar Londen, Strahlsund, Lunen, Brambauer, Kohlscheid en verder heel veel plaatsen in Nederland en België. Ook zijn zij de oprichters en de organisatoren van het inmiddels landelijk bekende Klinkerfestival. Hier werd na het verdwijnen van het jazz festival in juni 1991 mee begonnen en is na een rustige start uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in de Zwolse binnenstad. Na het jaar 1997 te hebben overgeslagen was er dit jaar de 13e aflevering en er hebben 20 orkesten aan deel genomen. De Stroatklinkers zijn voornemens hier zeker mee door te gaan , al wordt het voor de organisatie steeds moeilijker de financiën bij elkaar te krijgen. Ook de regelgeving omtrent veiligheid, milieu en geluid etc. maakt het steeds moeilijker. De organisatie heeft er alle vertrouwen in dat de overheid in Zwolle dit unieke evenement zal blijven ondersteunen. De Stroatklinkers hebben in 1995 een CD opgenomen met een oplage van 1000 stuks, welke binnen twee maanden was uitverkocht. Nu na bijna 10 jaar iser nog steeds vraag naar deze CD, een nieuwe CD maken zit er voorlopig niet in vanwege de zeer hoge productiekosten. In de afgelopen 15 jaar is er natuurlijk enig verloop geweest in de bezetting van de Stroatklinkers maar de basis groep is nog steeds dezelfde als bij de oprichting in 1989. Het zal duidelijk zijn dat zij ook behoefte hebben aan nieuwe muzikanten. Als er belangstelling is kan men even via internet informatie opsnuiven en eventueel reageren.

Hun site is te vinden onder de naam:  www.dezwolsestrotklinkers.nl

 

Powered by De Zwolse Stroatklinkers